Välj rätt kläder för brännbollen

Oavsett hur seriöst man tar brännbollen så finns det mycket att tjäna på att välja rätt kläder. Då varken brännboll eller baseball spelas speciellt professionellt här i Sverige, bortsett från möjligtvis brännbollscupen som vi skrivit om tidigare.

Underhållningsvärdet

I vissa brännbollstävlingar så är brännbollstalang inte det enda sättet att vinna. Många har nämligen som en del av brännbollstävlingen även en tävling för bästa utklädnad, något som gör klädvalet lite speciellt.

Då det även här är en lagsport så brukar det vara viktigt att tillsammans med sin grupp välja ut ett tema. För ett antal år sedan så valde en grupp till exempel att klä ut sig till olika karaktärer från tv-serien Nile City. Även om det var förhållandevis hastigt påkommet från deras sida och endast tog några kvällar att få ihop allt så gick de vinnande ur det hela tack vare idé och genomförande.

Träning och seriös sport

Om man istället vill sporta lite seriöst så brukar det vara bäst att införskaffa kläder av funktionsmaterial. Funktionsmaterial är en bred benämning på tyger som är gjorda för att just frakta bort fukten så att det snabbt kan avdunsta. Detta till skillnad från vanligt bomullstyg som istället suger åt sig all svett och med det kan kyla både för lite och för mycket beroende på omständigheterna.

Om man inte är ett seriöst baseboll lag så är det tveksamt att man har lagutstyrslar som man måste använda sig av. Då kan man istället själv välja träningskläder som passar. Att träningskläder dessutom har blivit väldigt på modet tar inte och gör saken sämre med större utbud av kläder än någonsin. Somliga väljer till och med att bära sina träningskläder till vardags!