Brännbollsyran kryper närmare

Vi är nu halvvägs in i maj och årets brännbollsyra kryper allt närmare. Det här är en period där lagen värvar de sista spelarna och finslipar formen inför det som komma skall.

För dig som aldrig varit på Brännbollsyran förut finns det några saker du bör tänka på.

Vädret

Förra året var ett magiskt år med fantastiskt väder på yran. Därför bör du nog skruva ner förväntningarna inför årets yra. Du kommer nog bli blöt, du kommer nog bli kall. Om du inte gör något åt det vill säga. Ladda upp med regnkläder, handskar, stövlar och annat som kan tänkas hålla dig torr under dessa intensiva dygn. Detta gäller speciellt om du ska vara åskådare. Då är det än viktigare att du håller dig torr.

Ängarna

På senare år har yran blivit lika mycket musikfestival som brännbollscup. För dig som besöker för första gången kanske det främst är musiken som lockar. Vi vill dock uppmuntra dig att också göra ett besök på Mariehemsängarna där själva brännbollscupen spelas. Detta är en folkfest som du verkligen måste uppleva!

Gemenskap

Brännbollsyran upplevs bäst i goda vänners lag. Varför inte dra med dig några kompisar till ängarna och titta på brännboll under två fullspäckade dagar. Eller ni kanske ska vara med istället? Alla kan vara med och ni får ett roligt minne. Se bara till att komma på ett roligt lagnamn så ni sticker ut bland alla andra lag. Vem vet, det kanske blir en tradition att vara med? Här finns det lite inspiration för lagnamnen.