Brännbollsyran 2015

Brännbollsyran som anordnats årligen i Umeå sedan 1974, räknas idag som världens största brännbollsfestival. Ett av de viktigaste inslagen under festivalen är Brännbollscupen som numera räknas som VM i brännboll.

Brännbollsyran har gått väldigt bra de senaste åren sett till antalet besökare. Man lyckades faktiskt helt sälja slut på den totala kvoten biljetter under både 2013 och 2014. Det gäller med andra ord att vara ute i god tid om man vill säkra ett deltagande i årets upplaga. Om inte annat eftersom man rent ekonomiskt tjänar på en tidig bokning då biljettpriserna successivt höjs ju närmare man tidsmässigt kommer mot festivalens startdatum.

De senaste årens framgångar har dessutom lett till att festivalen kunnat växa i storlek på en rad olika vis. Ett stort tecken på detta är de musikaliska akter som man på slutet lyckats boka. 2014 spelade den Holländska och världskända DJ:n Martin Garrix och i år headlinar ingen mindre än den massiva superhouse-stjärnan Afrojack festivalen.

Det är väldigt vanligt att många utav lagen som ställer upp i Brännbollscupen också väljer att klä ut sig. Denna tradition bottnar i det faktum att en stor del av deltagarna är studenter, en grupp som är välkänt för sitt spexande. Det är till och med så att det både delas ut pris till turneringens bästa lag och bäst utklädda lag. För många människor räknas en vinst i det sistnämnda till och med högre rent prestigemässigt och en vinst för bäst utklädda lag är något man stolt bär med högburet huvud.

Om ni går i tankar att själva delta under 2015 gäller det att omgående boka biljetter. Något som också kan vara av värde, både för att stärka sammanhållningen i laget och för att ge er så bra chanser som möjligt rent tävlingsmässigt, är att faktiskt träffas och att spela brännboll några gånger innan turneringen. Om ni saknar slagträn, bollar, bra skor, eller träningskläder så kan vi rekommendera sportamore.se som har ett utbud som täcker samtliga av dessa behov.

Avslutningsvis vill vi bara passa på att önska ert lag lycka till under årets Brännbollsyra och hoppas att ni tar er ända bra till podiet, kanske som dubbel vinnare!