Brännbollssäsongen är här

Få sporter är lika uppskattade och vanliga på skolgårdar och idrottslektioner som brännbollen. Trots att den har många likheter med till exempel baseboll så är det också en del som skiljer dessa åt.

Brännbollens huvudstad om man nu ska utse en sådan är Umeå där VM i Brännboll arrangeras varje år. Turneringen anordnas i samband med festivalen Brännbollsyran som brukar vara en riktig folkfest.

Då brännboll är en sport som under lång tid spelats väldigt spontant så har det varit svårt att få till en regelbok då det finns så många varianter. Dock har Brännbollsyran tagit fram en regelbok så om du vill spela med reglerna från VM kan du ta dig en titt här.

Att brännbollen växer i popularitet är ju såklart väldigt kul och att de flesta kan vara med på sina egna villkor är nog något som bidragit till sportens snabba utveckling. Vem vet, en dag kanske vi får se en serie i brännboll likt amerikanske basebolligan MLB.

Det hade varit intressant och se vilka odds de olika lagen står i inför årets Brännbollsyra, men tyvärr har inte de spelbolag som finns uppmärksammat denna potentiella kassako ännu.

Som ni märker är brännbollen en sport på stark frammarsch och med tanke på den träning som bedrivs på skolgårdar över hela landet ser också framtiden ljus ut. Nu svävar tankarna visserligen iväg lite, men tänk om det i framtiden skulle kunna bli en OS-sport eller liknande?

En orimlig tanke kanske, men för oss brännbollsfantaster vore det otroligt kul, och att drömma har ju aldrig skadat.